söndag 17 april 2011

Ett litet uppehåll

Jaha så var det redan slut fast bara för ett tag. Vi ger två extraföreställningar av Visor & Klavertramp fredag den 26/8 och Lördag den 27/8 kl. 19.30. Det blev ju naturligtvis sug och tryck efter biljetter på slutet och det känns för trist att bara ge fyra föreställningar av den "bästa revyn ni någonsin gjort" (publikkommentar). Så det kan vi naturligtvis inte göra. Vi tar helt enkelt sommaruppehåll, repar och spelar igen. KUL!

I går satt allt som en smäck, jag tror inte det var många missar om man bortser från buset. Någon, ska inte säga vem, men han kanske skulle behöva ha struten på sig för att känna sig lugn och fin ;) hade vänt på Dan-Åkes fusklapp i hans tidning varpå texten var upp och ner på ena sidan. Jösses, jag trodde både Dan-Åke och tidningen skulle snurra flera varv när vi "låg" där i sängen. Jag gissar att publiken förlät vårt gamla kommunalråd för fusklappen eftersom de istället fick se honom i nattskjorta och snarkmask.

Tänkte ta lite mer presentationer.

Tekniken gör sig inte själv kan jag meddela. Roger Grännsjö har i ett antal år skött vårt ljud och ibland också ljus. Han är en teknisk rackare som löser det mesta, ibland på de mest underliga sätt men i alla fall ;). I går fick han tack och lov inte bara ljud i myggor och mikrofoner utan han fick igång hissen också. Tack och lov för det, eftersom vi hade en otroligt röksugen kvinna inne i lokalen i en permobil. Hissreparatören som sedan kom smörjde lite, men denna hissrackare måste nog helt enkelt genomgå en totalrenovering för den ger oss allihop spader och hjärtinfarkt snart. Så man kan säga att vårt sommaruppehåll kommer lägligt också för hissen.


I ljuset sitter för andra gången Sonny Karlsson som liksom kastades in i detta när vi hade våra invigningsföreställningar. Han fick helt enkelt lära sig sköta ljusbordet en hel halvtimme innan premiären den 30 oktober. Varför kan man undra? Tja helt enkelt för att ljuset inte var på plats förrän då, lite sent kanske men det gick fint förstås. Nu hade han mer övning och bättre möjligheter att fixa med ljuset och insåg till sin fasa att regissören denna gång hade många fler krav och idéer än i höstas. Jag tycker han skött sig utmärkt och han har inte släckt ljuset mitt i en enda av mina sketcher under Visor & Klavertramp, alltså minimalt med klavertramp.

En följespot har vi också och den måste skötas av en person som orkar stå, hålla spoten och har smehänder för den blir varm. Handskar funkar också antar jag. Man måste också vara snabb och med i matchen det går inte att stå och sova på sin post. Spoten har denna gång skötts av Marianne Persson, Camilla Rejsby och Krister Grankvist.

Nu har jag kläder, smink och PR kvar innan jag går in på aktörerna så fortsätt läsa bloggen tar inte sommaruppehåll.

1 kommentar: