onsdag 27 april 2011

Aktörernas tur

Jag börjar med våra nykomlingar. Nästan varje projekt så kommer det någon ny upp på scenen vilket är roligt både för oss och för publiken. Det värsta med det är att vi nog har en förmåga att lassa på denna stackars nykomling rätt mycket. Dom brukar av någon outgrundlig anledning tvingas byta om i höghastighetstempo och sluta varje föreställning genomsvettiga. Den här gången försökte vi dock skärpa till oss i rollbesättningen och fördelningen.....

Elisabeth Tellander som kom med oss i höstas lyckades dock undvika den ovan nämnda fällan för hon var tydlig med att; jag vill inte ha så mycket! Jag löd faktiskt och Inger också. Bettan var dock med i vårt berömda Disconummer och några saker till. Den här gången i Visor & Klavertramp fick hon lite mer att bita i och det gjorde hon på ett lysande sätt. Vi fick se Bettan som chef på Mediamarkt (en tjänst jag faktiskt misstänker hon skulle axla riktigt bra), sedesam dotter till "pilsk från ungdomen"-pappa, kvinna med Sveriges mest finurligt knutna sjal och en del annat. Bettan är dessutom en kvinna med stor organisatorisk förmåga vilket jag gissar att vi kan ha mycket nytta av i Krax. Hon är den som raskt anmälde sig till kurs i hjärtstartarmaskinen och hon är likaså den som erbjuder sin hjälp till äldre och handikappade gäster vare sig det gäller att åka i den läskiga hissen eller annat än besvärligare. Men nu Bettan är du snart en gammal räv i gänget och kan inte få räknas som nykomling längre.

Per Berggren däremot var helt ny inför Visor & Klavertramp och gick givetvis lite i den fällan Bettan lyckades undvika. Per är inte ny i revybranschen, långt därifrån, men ny för oss. Han kom in efter lite tjat, vi hade ju så dåligt med killar eftersom Henric och Thomas inte behagade vara med och Krille envist tänkte stå i baren. Vi är oändligt tacksamma för att Kent föreslog att vi skulle fråga Per och för att han tackade ja. Per hade kanske inte så många hemska ombyten (mer än ett alldeles speciellt på slutet ;) men många och långa sångtexter och på det en massa sketchtext att lära sig. Och som han lärde sig! Han fick oss allihop att smyga ner i källaren och öva och nöta text. Vad f-n vi kunde ju inte står där och skämmas och inte kunna medan han kunde allt hur snabbt som helst. Publiken älskade Per och jag fick några frågor/påståenden av typen; Var tusan har ni hittat honom? Han är ju klart roligare än Hjalmar! Tja, det tror jag också ;)). Per har i Visor & Klavertramp spelat raggare, överförfriskad och kissnödig skrytmåns/lögnhals, sjungit om sopornas hantering, påtänd droghandelskund och pessimistisk bonde. Bara han är värd att gå och se den 26 och 27 augusti. Fast ni får mer, vi har fler stjärnor som lyser på himlen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar