tisdag 19 juni 2012

Slutspurt....

Nu taggar vi snart sommarlov, vi spurtar på mållinjen och flåsar andfått. Jösses vilken tid det tar att tömma ett klassrum. Det ska vara så gott som tvärtomt och fixas om över sommaren. Jag själv och bästa kollegan C ska husera i klassrummen väster om mitt gamla. Jag kommer förstås att sakna smartboarden grymt men får väl försöka se till att jag får tillgång till en projektor i alla fall. Jag har liksom vant mig vid att ständigt ha tillgång till datorn och nätet i klassrummet, inte minst på musiken. Det återstår väl inget annat än att öva på gitarren över sommaren, bara att fila ner naglarna.

Hösten blir nog rätt rolig i alla fall, C och jag ska dela på fyran och femman och jag ska ha matte, musik och SO med båda gängen och svenska med fyrorna. Det blir nog bra, vi kommer komplettera varandra fint tror jag.

Ätit har vi också gjort på jobbet dessa dagar, jag får nog ta tre vändor i trappan snart (knäckte två i söndags föresten). Vid smörgåstårtan i går fick vi en massa lotter och i och med vinsterna fullt med sommaruppdrag av vår rektor. Ett helt gäng slutar hos oss och vi fick i uppdrag att ta ut dem på roligheter som picknick, cykel-, jogging- och minigolfturer och inte minst korvätning på IKEA. Ryktet säger att vår en aning fullbokade rektor äter där när hon inte hinner annat, hon vill väl ha sällskap av hela Malmen kan jag tro. Människan är förstås smal som en sticka så det går ju an för henne, men om jag står där och mumsar är jag säker på att Anna Skipper kommer smygande runt hörnet med en äcklig grönsaksdrink och häller ner i halsen på mig. Tur jag ska jogga med Simon i Karlslundsspåret och spela golf och ha picknick med Britta. Nån korv blev det nämligen inte för mig.


Sorgligt har det också varit i dag även om inte vi varit så nära berörda hos oss på Malmen. Men en kollega i kommunen avled plötsligt och oväntat i går kväll. Frk T har haft henne som lärare i ett ämne i några år. Det är ju f-n att sådant händer någon som precis ska gå i pension och äntligen ska få njuta av livet i sin helhet. Livet är ibland grymt och orättvist.

Sen har ridfröken nästan fått benet avsparkat av en häst, jag hoppas verkligen inte det är så illa. Tur att fb finns så man får veta saker. Det är ju avslutning på torsdag och det ska maskeradhoppas. Frk T provade sin utstyrsel i går. Det blir nog bra, passande för kommunen vi bor i kan man säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar