söndag 10 juni 2012

Glömde berätta...

att jag sopsorterat duktigt också. Inte bara slängt matrester och skal och sånt i den bruna tunnan utan i dag har jag till och med slängt batterier. Och DET sker inte så ofta. Det märktes, för påsen var full av läckande batterisyra i pulverform. Riktigt äckligt. Jag slängde också glas, färgat och klart i rätt igloos så klart, tidningar, konservburkar och plast. Fanken vad plast det blir. Jag tror jag åker med plast minst en gång i veckan, säckvis. Jag fattar inte, var allt så där inplastat förr? Nej det tror jag inte.

Jag läste en skön insändare för ett tag sen av en äldre person som blivit tillsagd av ung donna i butik om att hens (haha nu fick jag använda det där ordet, PREMIÄR) generation inte var miljömedvetna. Vederbörande höll väl med men gick hem och tänkte på saken, skrev försommarens bästa insändare om att generationen hen tillhörde för all del inte var miljömedveten MEN på sin tid köpte mjölk i glasflaskor, all frukt, grönt, kött och fisk över disk och inte plast- eller vakumförpackat, körde minimalt med bil utan tog buss och tåg och en mängd andra saker, men de var givetvis inte miljömedvetna!  Åh hoppas ni läste den, så jäkla bra. (De sparas inte så länge på webben så jag kunde inte hitta den och länka).

Jag får i alla fall spader på all plast, allt är plastförpackat och ibland dubbelt upp. Det som är slaffsigt och äckligt åker i vanliga soporna här men även om man bara tar det mest uppenbara blir det enorma mängder plast. Varför gör ingen något åt det? Något för miljöpartiet att bråka om, definitivt.

Jag fick föresten ta en promenad till, fast jag gått i den där jobbiga trappan. Jag kände att jag alldeles började stelna till så det blev säkrast att röra lite på påkarna. Undrar hur morgondagen blir?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar