söndag 7 april 2013

Grovsopor!

Vår och höst så kommer dom. Ungefär samma vecka år från år och var gång kommer jag på det när jag ser andra fixat små eller stora högar av gammal bråte. Det händer att jag kliver in och frågar om jag får ta saker men på senare år har jag hejdat mig. Jag är snart begravd i gammal skit. Jag måste varit ett samlande djur i mitt förra liv och att just den genen hängde med över så att säga.

När flk vill bli av med gamla kläder tar jag oftast tacksamt emot och byter ut mina paltor. Nåja jag kastar aldrig så många som jag får varpå "garderoben" "klädrummet" my "walk in closet" blir allt mer full. Än så länge kan man få in en gästsäng där men frågan är hur länge. Pannrummet och frysrummet är eller var ska jag kanske säga överfulla. Hela övervåningen var proppad med skit efter rensningen av Frk T:s rum. Men nu mina vänner har jag en jättehög grovsopor där ute. Dessutom har jag varit till sopstationen med en helsikes massa sorterade sopor. Ryggen värker!

Jag har kastat en del av den gamla vattensängen eftersom jag nu inser att ska jag ha vattensäng igen så köper jag troligtvis en ny. Övriga delar står så långt in på vinden att de får stå där tills jag flyttar eller dör. Gamla mattor som jag sparat som är trasiga eller fläckiga eller fulla med hund- och katthår åkte ut också. Det är surt på den snygga röda men jag inser att jag aldrig får bort håren och den drar till sig hår som en jävla magnet. Gamla brödrostar, hårtorkar, kolsyremaskinen, lampskärmar, lock och en sabla massa elände åkte också ut. Varenda inspelad VHS-film åkte ut till högen. Med sorg i hjärtat kastade jag nog 30 avsnitt av Morden i Midsomer men jag orkar inte köra igång den gamla videon (kanske borde jag kasta den med). Sen gick jag lös på alla gamla hundtidningar och nu rök dom också och Hundsports tidningarna förpassades till vinden. Om någon vill ha dessa eller helst köpa dom så går det bra, det finns för flera år med alla rasspecialer i bra skick. Jag har ett eller två års Z-tidningar också. Det är rariteter för den tidningen fanns inte så länge. Brukshunden åkte i återvinningen och de flesta klubbtidningar med. Alla gamla papper och kopierade böcker från universitetet åkte samma väg. 5 loppiskartonger fick plats på vinden nu och vi får väl se om det blir någon loppis eller om jag lämnar in dom på Navet. Nu är en tjock-TV kvar att bära ut men med den måste jag ha hjälp.

Som sagt jag har lite ont i ryggen!

Det känns rätt skönt men ändå ser det inte det minsta tomt ut....märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar