tisdag 27 januari 2009

Tröst - kreativitet - ork

Tröst
Fick nyss trösta en ledsen fröken T. Efter en dust ABBA Sing Star som fröken T givetvis vann trots att hon inte kan engelska (jag begriper det inte) så kom gråten vid sänggåendet. Några killar på skolan hade kallat henne för CP och gud bevars påtått att hon hade torr humor! Här fick mamma svårt att hålla sig för skratt (skratta är ett grovt brott i sådana här sammanhang) men jag gav till slut ett par exempel på ovanstående humor. Om någon kallar dig CP igen så svara:
- Nej då inte alls, jag anses vara fullt frisk och helt utan handikapp.
Om någon anklagar dig för att ha torr humor så svara snabbt:
- Ja men vilken tur att den inte är blöt. Detta fick slutligen barnet att skratta och förhoppningsvis somna lite mindre ledsen.

Kreativitet
I torsdags hade jag glädjen att besöka den kreativa familjen Gille i Lerbäck. Detta par har ju på bara några få år startat och byggt upp sin egen teater och jag och min Studiefrämjandetchef och teaterkonsulenten Karin var där på spånarträff. Innan detta kreativa möte var slut hade jag almanackan proppfull med skojigheter. Det mesta vi kom fram till finns på Kraxkompaniets hemsida under aktuellt. Det är riktigt häftigt när ett gäng kreativa människor kommer i gång, det tar liksom aldrig slut på idéer man får snarare försöka bromsa i tid. Våren som skulle bli lugn och återhämtande på revy/teaterfronten är nu proppfull. Inte minst med Nils Holgersson som ska spelas i sommar. Det ska verkligen bli spännande att se hur det projektet avlöper.

Ork...
Hm måste kanske nämna något om hur dagen avlöpte med alla sjukdomar på jobbet. Det löste sig med hjälp från fritidspedagog och vikarie, tack för det. Följer mitt motto tills allt är som vanligt igen. Alla dagar tar slut, också de jäkligaste dagar har ett slut och en ny oprövad kommer. Denna var dock lugnare än gårdagen och Fröken T var ju frisk igen, mycket bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar