torsdag 29 januari 2009

Jag bor inte i Gaza, tack för det!

Ooooo vilken dag.
Tja, till att börja med så fanns en viss ångest inför vissa av dagens måsten. Räkningarna skulle nödvändigtvis betalas i dag och det visste jag skulle bli en mindre lustig historia. Jag har nämligen ägnat de senaste 14 dagarna med att förtränga en elräkning på 6728 riksdaler eftersom den känts som en omöjlig utgift utan vänliga långivare. Nåja detta skulle avklaras idag, men senare, först skulle bilen besiktas, japp, ni läste rätt!

Svensk bilprovning i Hallsberg har inte bytt skyltar (varför de nu har sådana) men det står fortfarande Vägverket och inte Transportstyrelsen där man anmäler sig. Frk Lugn, det får du göra något åt. Okey nog lång omväg; bilen var i ett katastrofalt skick, eller nästan i alla fall. En styrled, höger var bytt men vänster var också kass, en fjäder som var av, bromsbeläggen bak var helt slut och värst av allt, nån sorts plåthistorier som liksom gick på insidan av bakhjulen och en bit fram, jag minns inte vad eländena hette och orkar inte gå ut till bilen och glo på pappret igen, men de var helt böjda och de ska minsann vara raka/platta. Jag frågade lite försynt om det verkligen var trafikfarligt och fick till svar att bilen fick sämre väghållning och de måste fixas. - Det är möjligt att det går att rikta dem, och det är ett typiskt fel på den här Fordmodellen. Fick jag mig till livs och underförstått i blicken såg jag tillägget: "Och dyrt"

Nåja åter till Studiefrämjandejobbet eftersom det är torsdag och sen vidare till kiropraktor-Henrik. Min nacke var i alla fall lite bättre, alltid en tröst. Åter till jobbet och sen hem och fortsatte jobba och då, när jag ändå hade datorn påslagen tog jag tag i saken, räkningarna!

Vad ser jag då? Jo men visst ytterligare en elräkning på drygt 4000 från EON, en så kallad e-faktura den andra var från Hydro och i papper bläääää jag har således i dag betalat el för nästan 11000 kr. Urk orkar inte tänka mer på eländet. Snäll vän lånade mig lite pengar så vi slipper sälja möblerna.

Av någon fullständigt obegriplig anledning mår jag dock ändå ganska bra nu framåt kvällen. Kanske beror det på att jag tillbringade delar av dagen och kvällen i Kraxkompaniets nya mysiga lokal. Satte upp fina nya trådgardiner och tavlor och det blev så mysigt. Bittan har fixat alla andra gardiner och prydnadssaker och på lördag har vi invigning med glöggparty. Jag vet att julen är slut och just därför dricker vi upp alla glögg så den inte förfars. Det är ju inte alla som vet hur gott det är med glögg i köttfärssås.

En sak till som förstås var rena tortyren under kvällen var att lyssna på radio mellan 17-18 då mina stackars elever grillades och slogs ut ur Vi i femman. Stackars små krakar, Eklunda var snabbare på knappen och många av de andra frågorna var jättesvåra. Mina gamla elever från min förra skola hade dock haft betydligt bättre kollTalibaner än vad dessa små liv hade. Men jag var impad av att de visste om företaget som inte levererar gas fast de borde från Ryssland. De hänger tydligen med i aktuella saker och då får man förlåta att de inte vet att Krakel Spektakel och Kusin Vitamin hänger och dinglar i en blå gardin.

Oj det kanske är just det, att det är lättare att sjunka ner i andras elände för då glömmer man sitt eget. Nu ska jag kura ner mig i soffan och tröstäta popcorn och vara tacksam för att jag inte bor i Gaza.

3 kommentarer:

  1. Men hallå! Bilprovningen är fortfarande bilprovningen.
    Förstår att det måste varit en plåga att få sina barn utslagna. Jag hängde ju läpp härom dagen då Fylsta åkte ut. Har ju ingen som helst konnection med dem. Bara att de råkar vara från Kumla.

    SvaraRadera
  2. Elräkningar!!! Jag vet inte hur många tusen kronor jag betalar varje månad... Jag hatar elräkningar!!!

    SvaraRadera