tisdag 13 augusti 2013

Nytt jobb, nya tider

I dag var det alltså dags. Dags att återgå till vardagen. Slut på ledighet och sena nätter. Sommaren har varit fantastisk vädermässigt. Pengarna är slut och jag väntar väldigt mycket på nya ;). I dag skulle jag åter träffa mina nya kollegor och döm om min förvåning när jag upptäckte att jag ska arbeta tillsammans med en gammal klasskompis från gymnasiet. Ibland förundras man hur liten världen är och att vägar korsas både härs och tvärs.

Lanna Lodge var platsen för oss när vi ägnat hela dagen åt att lägga schema. Fantastiskt bra att ägna en hel dag åt detta. Nåja vi han äta förstås och också slå lite golfbollar. När jag blir pensionär ska jag ägan tid åt den sporten men förr har jag nog inte tid. Jag åkte hem glad och förväntansfull. För första gången på länge har jag lagt ett schema med lite luft, alltså tid för planering emellan. Jag har också hamnat på antal minuter som stämmer med gamla usken (ren undervisningstid). Ett mått som i tidigare avtal var heligt för lärare men som är bortförhandlat men som facket fortfarande tycker är ett bra mått på vad som är lagom arbetsbelastning men som arbetsgivarna givetvis tycker att man kan överskrida med råge.  Härligt! Mitt arbetslag lyckades också få ihop schemat eftersom vi med lite tur började i rätt ände tror jag. Jag ska ha SO, bild och lite svenska, sen är jag resurs den tid som är över. Bara det ordet, resurs, är gott. Hoppas verkligen mina gamla arbetskamrater också får lite resurs, det önskar jag er av hela mitt hjärta. Men där ska det ju faktiskt bli en liten förbättring så det finns hopp även för er.

I morgon ska jag plocka in alla mina saker, hela bilen är full och jag hoppas jag får gott om plats.

På Kraxfronten repar vi till en föreställning vi ska ha internt för Studiefrämjandet. Vi skrämmer liv i gamla nummer och det är riktigt roligt. I september och oktober väntar Pubkvällar med temat "Har du hört den förut?" och det är precis som det låter, historiekvällar med lite musik, sen blir det Julshow 6-8 december.

Sturepalatset är snart vårt helt och hållet och vi kan börja göra om i källaren. Det ska bli hur kul som helst. Den 12 september kl. 19.00 har vi medlemsmöte på Sturepalatset. Då är även hugade blivande medlemmar välkomna. Kika gärna på vår hemsida för information. Man behöver inte vara en teaterapa för att ha kul hos oss. Man kan vara snickarkunnig, notorisk pedant som behöver någonstans att städa ;), en marknadsföringsexpert, kanon på blockflöjt, amatörkock eller proffs för den delen..... Vi är en ideell förening så man tjänar inte pengar men man tjänar skratt, applåder, gemenskap och glädje och DET är ju inte att förakta. Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar