söndag 23 oktober 2016

Många repetitioner blir det

Tiden går med blixtens hastighet och jag har svårt att hinna blogga så mycket som jag skulle önska. Vi repeterar varenda helg och varje torsdag. Veckorna flyger fram och revyn börjar ta form ordentligt.

Vi ligger skapligt bra i tid eftersom vi redan börjat med genomdrag. Rod Cansby, Petter Rapp och Britt-Marie Erlandsson regisserar tillsammans med mig. Vi har delat upp sketcher och musiknummer mellan oss. Rod som inte står på scenen denna gång har fått uppdraget att foga samman alltihop och det gör han mycket bra. Vi stönar och stånkar över alla krav han ställer på oss men jag är övertygad om att slutresultatet kommer bli ännu bättre än vanligt eftersom vi lägger så mycket tid på förflyttningar på scenen liksom känsla i det man gör. Ingångar och utgångar repas noggrant.En helg hade vi Tangotanten på besök. Tangotanten är ett artistnamn för Bodil Bendixon. Hon är en fantastisk kraft som vi samarbetat med förut. Det hon är expert på är att i musiknummer få fram texterna och att man verkligen mena det man sjunger. För första gången jobbade vi med henne i nummer vi skulle ha med i en revy och det var såklart mycket bra.

 Bodil in action.


I dag var Nerikes Allehanda på besök och jag hoppas det innebär att en artikel om oss är med redan i morgondagens tidning.

Våra dansare som leds av vår koreograf Ulrika Rapp repeterar varje lördag och onsdag och de sliter verkligen. Min egen lilla Frk T (som numera är hela 16 år) är med och dansar och hon är lite sliten efter repen ibland. Men mamma kikar stolt på i smyg och inser att hon faktiskt ärvt lite av mammas dansådra. Jodå, en gång i forntiden var det dansare jag skulle bli. 1984/85
gick jag faktiskt på dansskola ett helt år. Den tiden är förbi för länge sedan men någon gen överfördes väl.


Jag hoppas verkligen att ni bokar biljetter och kommer och kollar på oss. Gamla nummer blir som nya med andra aktörer. Nostalgi är ju också rätt underbart. Vem minns inte Kvantum och när man kunde gå in i från torget? Minns ni sista gången det rymde busar från Kumlafängelset? Inte? Ni kommer bli påminda. Daniel vår trummis, övar tamburin.....                 Roger Hallblom som Kock, kärt återseende


Kumlarymlingar
                                                                 Städtanterna övar med Bruno

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar