söndag 4 september 2016

Déjà vu de la Krax


Det börjar bli dags att skaka liv i denna blogg igen efter att den legat i dvala några år. Kraxkompaniet har nu nämligen funnits i tio år och det ska vi fira. Det blir en föreställning i kolossalformat med premiär den 12 november.

Vi skakar liv i gamla godingar som vi och publiken gillat extra mycket och kryddar det med några nya små saker.

Varför heter vi Kraxkompaniet? Jo därför att vår allra första revy 2006 hette Dax för krax. I den fanns en sketch om kajor. Kajor kan som de flesta vet vara ett riktigt aber att tampas med i städerna och så var det också i Kumla. Det kanske det fortfarande är förresten. Vi kommer inte göra om den sketchen men kajorna får följa med på jubileet. Hur får ni veta om ni kommer och kollar.

I dag har vi haft första riktiga repetitionen och vi startade med en ny sketch som handlar om hur man får bukt med brottsliga tråkigheter i miljonprogramsområden. Ja men det är jätteenkelt, följs bara det politiska rådet vi fick från ett visst parti i somras så kommer det gå som en dans. Undrar ni hur? Ja men kom och titta då! 12, 18, 19, 25 november eller 2 eller 3 december kan ni boka biljetter till.

Föreningen har ju utvecklats en hel del genom åren. Några av oss är med från starten och andra är ganska nya. I en del gamla sketcher har vi bytt aktörer såklart och inte minst regissörer så av något gammalt kan det bli något helt nytt. Som publik kommer du känna igen en del saker men ändå inte.

Det är vansinnigt roligt att grotta ner sig i gamla grejer och inse hur mycket fantastiskt bra saker vi gjort. Nästan allt har vi skrivit själva, genom alla år så är det två nummer som vi köpt och ett som vi inspirerats av som var köpt men som ändå helt gjordes om. Det är faktiskt rätt häftigt. Om vi nu skulle spela upp allt som vi gillar själva skulle jubileumsrevyn bli sådär en sju timmar lång och så sköna stolar har vi inte på Sturepalatset.

Det blir istället en revy i fyra akter så ingen ska få träsmak. Trerättersmeny kan man köpa om man vill. Gott käk blir det såklart. Jag återkommer om det i ett annat inlägg.

En liten bild från dagens repetition.

Torsdagar och söndagar repar vi och dansarna repar lördagar så nu är det fullt ös på Sturepalatset. Hoppas du vill hänga med på resan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar