måndag 30 december 2013

Snart nytt år och nya tag!

Utbränd?
Nästan kanske, men jag tog tag i det i dag.
Tror jag.
Det har varit en hård höst.
120% jobb och 50% plugg och allt ideellt. Dessutom nytt jobb om än roligt. Pappa var på sjukhus en månad. Bilen har triskats hela hösten, nåja den går, men innehåller inte alla delar som den borde innehålla eller hur man nu ska se det. Nacken trilskas och kiropraktorn blir rik. Så....
Utbränd?
Nästan, men jag har inte tid med det, så jag tänkte att det bästa sättet att lösa den saken är att motionera.
Alltså tog jag till mitt universalknep.
Jag åkte till trappan.
Traskade ganska raskt upp varv ett och segade något mer på varv två och var sen sjukt nöjd och jag mår fasen redan så mycket bättre.

En del positiva saker har hösten faktiskt också inneburit.
Bättre jobb, mer struktur, generösare arbetsgivare även om man fort blir tillvänjd.
Bättre ekonomi även om biljäveln äter pengar.
Ingen snö och kyla än så länge = mer pengar!
Nya trevliga bekantskaper i och med nytt jobb.
Pappa mår klart bättre.
Frk T har hittat en häst att vara medryttare på och som hon dessutom får hoppa och kanske till och med tävla lite.

Hästar och stallsysslor är förresten ren terapi. Man mår för jäkla bra av att mocka skit och sopa stallgångar, för att inte tala om att borsta och feja på en häst. Har ni inte provat kan jag rekommendera saken om man nu inte får andnöd av hästar förstås. Frysa i ridhus kan vara sådär, men som sagt, denna vinter har börjat varmt och bra. Folk klagar och gnäller på att snön saknas men jag gråter inte. Man slipper skotta, elräkningen skjuter inte i höjden (ja det är väl inte så mycket snöns fel men jag är glad åt plusgrader) och man slipper skrapa rutor och sopa snö från bilen. En enda vecka har det varit lite vitt. Det blir fint såklart men jag gråter ändå inte över gröna gräsmattor. Enda kruxet är att man ser att jag borde klippt min en gång till innan vintern kom, men det är en världslig sak.

Krax? Jodå vi har haft fullt upp med Klappat & Klart (årets julshow), Charlie vår kassör har otroligt nog blivit 70 helt nyligen, med fest på det. Flera kraxare har fyllt jämt och vi har haft lite annat smått och gott för oss också. Jag tror jag snor ihop en krönika om krax i morgon och en personlig på nyårsafton. Så får det bli för nu ska det sovas i detta hushåll. Det är inte så lätt men i morgon måste vi faktiskt upp vid nio, hur nu det ska gå till, för Frk T ska rida halv elva. Vi har nämligen sovit till elva var eviga dag detta lov, Frk T ibland ännu längre. Jag har trots detta sovande varit trött, tröttare, tröttast. Men motion som sagt. Mera trappor åt alla sockerstinna tjockisar som jag. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar